PedraTourPedraTour

Already a member?

PedraTourPedraTour
Forgot password?

Don't have an account?

Transhumance “Marina Way” horse trail 2018

A unique, caring and transformating experience among free horses.
We will go along magnificient landscapes, accompained by the horses to winter pastures. We will share the experience of walking together through forests and mountains.
Un viatge intens, de presència, de calma, de salut, i de connexió amb la natura on aprendrem molt sobre els cavalls, les persones i la terra. Cavalls i persones viatjant junts amb un vincle de confiança i amb el propòsit d’arribar a pastures més fresques i riques.
Acompanyarem a peu i muntats 20 cavalls recuperats,  per camins de Bons Homes i de Trementinàires, amb comunicació natural i teixint vincles de confiança, sense ferros, superant les nostres dificultats i  potenciant la connexió entre persones i  cavalls.
Es tracta d’una activitat adreçada a tothom qui vulgui gaudir d’una experiència de vida, d’un camí transformador i inspirador, desconnectar de la rutina i de l’estrès per connectar amb quelcom més intens i profund. Qui vulgui treballar la presència i traspassar patrons, o simplement fer una immersió en una manada de cavalls o connectar amb la natura.
Cavalls lliures, persones lliures!

Important: Per triar l’opció muntada, cal poder anar als tres aires (pas, trot i galop) tot i que la previsió és de ritme tranquil. Per caminar, cal tenir en cop te que les caminades són d’entre 4 i 7 hores diàries (de 19 a 35 kms) i algunes amb desnivell. Hi ha l’opció de pujar al cotxe d’assistència si és necessari.

27/04/2018: Guardiola de Berguedà-Ossera

El punt  de trobada és Guardiola de Berguedà a les 16.30h. Des d’allà, anada cap a Ossera amb els taxis i el vehicle de la Fundació Miranda.

Arribada al Molí de Fórnols per deixar l’equipatge i tot seguit, benvinguda i presentacions. Aprofitant que el dia ja s’allarga, visitarem els artesans d’Ossera, on sembla que el temps s’ha aturat en un instant de calma.

Oberta la gana, el sopar serà a Cal Casal i ben sopat a dormir al Moli de Fórnols.

28/04/2018: Ossera- Tuixent

Esmorzar al Molí de Fórnols. Dinàmiques per activar al grup. Cap a les 10h anada cap a Ossera per presa de contacte i fer vincle amb els cavalls. Tindrem una estona per a conèixer el grup de persones i cavalls, establint les bases per al bon funcionament dels grups. Fonaments de la comunicació  natural amb cavalls.

Cap al migdia ja ho tindrem tot llest per sortir cap a Tuixent. La primera etapa serà d’unes 4h aproximadament.

Dinar de pícnic pel camí i cap mitja tarda arribada a Tuixent. Sopar i dormir a  Cal Farragetes.

29/04/2018: Tuixent – Gisclareny

Després d’esmorzar a Cal Farragetes, sortida amb els cavalls cap a Gisclareny. Una de les etapes més espectaculars. Anirem pel curs d’un torrent amb còdols als peus de Josa  de Cadí i passarem entre el Cadí i les crestes del Pedraforca per pastures d’alta muntanya amb vistes al Berguedà i a l’alt Urgell. Dinar de pícnic. Ens esperen a sopar i a dormir al Refugi Vents de Cadí.

30/04/2018: Gisclareny- Sant Julià de Cerdanyola

Etapa d’uns 17 km, amb unes 5h de pista forestal per boscos, sortint del Coll de la Bena, i  una hora i mitja de carretera del Monestir de Sant Llorenç fins a Sant Juià de Cerdanyola, creuant Guardiola de Berguedà. Dinar de pícnic a Sant Joan de l’Avellanet..

Els cavalls dormiran a Sant Julià, i el grup de persones soparem a La Marieta, i anirem a dormir al Pla de l’Orri.

01/05/2018:- Sant Julià de Cerdanyola- Pla de l’Orri. (***)

Esmorzarem al Pla de l’Orri per baixar de nou a Sant Julià a buscar el grup de cavalls. Pujada  del tram final amb els cavalls des de Sant Julià de Cerdanyola al Pla de l’Orri. Etapa d’unes 2hores. Arribada dels cavalls al Pla de l’Orri, seu de la Fundació Miranda. Ja són a casa!

Dinar amb productes km0 i eco , per acabar celebrant  la Festa de la Transhumància. Després de la Festa, baixada amb taxis cap a Guardiola de Berguedà per tornar a casa.

(***)La pujada de Sant Julià de Cerdanyola al Pla de l’Orri, està oberta a altres participants.

Més informació del recorregut: 672608000 (Rosa Galindo) o a rosa@fundaciomiranda.org

*Activitat Solidària* La vostra aportació ajuda a sostenir el cost del trasllat dels cavalls a les pastures d’estiu, cobreix les despeses dels participants i deixa un remenent per a la Fundació de 150€ per persona, que ens permet continuar tenint cura del manteniment dels cavalls i desenvolupar la nostra tasca social i mediambiental.

***Si voleu podeu contractar una assegurança d’accidents per 25€. Podeu consultar les condicions i cobertures.

+34 629 18 82 36