PedraTourPedraTour

Already a member?

PedraTourPedraTour

Don't have an account?

Camí de l’Últim Càtar

Senderisme
,
7 etapes
20
490.00
490.00

Camí de l'Últim Càtar

7 dies / 6 nits
01/05/2020 - 01/11/2020

490.00
per adult

Esgotat

Exceed Persons

Distància: 189,64 km; desnivell positiu acumulat: 7.420 m; desnivell negatiu acumulat: 7.745 m.
Perfil CUC

El Camí de l’Últim Càtar és un itinerari entre Bagà (el Berguedà) i Alins (Pallars Sobirà), que segueix un traçat en certa manera paral·lel al Camí dels Bons Homes.

La ruta travessa els entorns pirinencs on es van moure bona part dels càtars refugiats a Catalunya i, en concret, recrea el darrer viatge de Guilhem Belibasta, últim ancià o perfecte càtar conegut.

Es tracta d’una ruta idònia per als amants de la natura, que discorre per paisatges feréstecs i captivadors, entre els Parcs Naturals Cadí-Moixeró i Alt Pirineu.

Etapa 1: Bagà – Gósol
Distància: 23,52 km.
Etapa llarga i d’ascensió sostinguda, tot i que sense rampes dures. Inicialment, es discorre per frondosos i extensos boscos fins al coll de Bauma per, més endavant, girar a ponent amb magnífiques vistes dels vessants E i N del Pedraforca, la serra del Cadí i la profunda vall de Cerneres, presidida per la característica silueta del Cadinell.

Etapa 2: Gósol – Molí de Fórnols
Distància: 17,08 km.
Etapa curta que uneix les comarques del Berguedà i l’Alt Urgell. Fins a Tuixén, el recorregut discorre molta estona per l’interior d’espessos boscos que es mantenen frescos fins i tot al pic de l’estiu. Primer se supera el suau coll de Josa, amb prou feines 190 m de desnivell, i es baixa per la vall de Josa fins a Tuixén. Des de Tuixén al Molí de Fórnols tot es baixada.

Etapa 3: Molí de Fórnols – La Seu d’Urgell
Distància: 20,69 km.
Etapa de dimensions mitjanes però amb una acumulació de desnivells de pujada i de baixada gens menyspreable; és l’única etapa de la ruta que permet visitar una capital de comarca, la Seu d’Urgell, amb un important patrimoni històric, arquitectònic i cultural.

Etapa 4: La Seu d’Urgell – Castellbò
Distància: 20,18 km.
La via principal entre la Seu d’Urgell i el Pallars remuntava la vall de Castellbò per Aravell, anant a cercar el curs del riu, un recorregut actualment ocupat per carreteres; l’itinerari que aquí es proposa condueix al mateix destí anant des de Castellciutat fins a Sant Serni de Tavèrnoles, un monument romànic notable. A partir d’allà se segueix el recorregut que unia aquest antic monestir amb Castellbò, passant per Santa Eugínia de la Torre i Mardiscla.

Etapa 5: Castellbò – Montenartró
Distància: 23,96 km.
Aquesta etapa supera un desnivell acumulat de més de mil metres. Malgrat la presència d’alguns trams de pujada forta, la majoria dels pendents són relativament suaus. La notable diferència d’altitud que hi ha entre la sortida i l’arribada de l’etapa, permet contemplar una bona diversitat d’ambients vegetals, que abasten des dels entorns de muntanya mediterrània del fons de la vall fins als paisatges de muntanya subalpina.

Etapa 6: Montenartró – Llavorsí
Distància: 11,13 km.
Des de Montenartró, el camí continua cap al NO, baixant fins al fons de la vall de Santa Magdalena, des d’on gira al nord i remunta 440 m de desnivell seguint la carena de Magaró. Baixant cap a Biuse encara es poden veure les restes del vell camí medieval. La resta de camí fins a Llavorsí és tot baixada.

Etapa 7: Llavorsí – Alins
Distància: 13,28 km.
Etapa curta i força planera. Des de Llavorsí, la ruta segueix la vall de Cardós fins a Tírvia, i des d’allà continua fins a Alins, seguint la Noguera de Vallferrera cap al NE.

Aquest paquet inclou:

– 6 nits d’allotjament en concepte de Mitja Pensió.
– Dossier de ruta “El Camí de l’Últim Càtar”.
– Forfet de travessa (samarreta i gorra).

Aquest paquet no inclou:

– Tot allò no descrit en l’apartat “aquest paquet inclou”.
– L’assegurança (disponible sota comanda).
– Transport d’equipatge (disponible sota comanda).

Per a qualsevol consulta o dubte truqueu-nos al 938215111 o envieu-nos un e-mail a info@pedratour.com