des de €585,00
Reserva ara

Ruta Oliba en grup i amb guia al juny

0/5

Durada

5 dies i 4 nits

Tipus de tour

Specific Tour

Grup

8 persones

Idiomes

___

Resum

El Camí del Bisbe i Abat Oliba és una ruta d’art romànic que uneix les comarques del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor la vida i història d'aquest personatge. De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins a dia d’avui, la més estesa... Més

El Camí del Bisbe i Abat Oliba és una ruta d’art romànic que uneix les comarques del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor la vida i història d’aquest personatge.

De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins a dia d’avui, la més estesa és, sense cap mena de dubte, el romànic. Les comarques del Bages, d’Osona i del Ripollès són la mostra més fidedigna d’aquest vast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil. L’art romànic ens uneix i dóna sentit a aquest projecte.

L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.

Menys

HIGHLIGHTS

  • Art romànic, Abat Oliba, cultura i història, muntanya, guies experts.

Itinerari

Mostra tot
Etapa 0: Arribada a Montserrat.

Trobada amb els companys, briefing de la ruta, sopar i allotjament.

Etapa 1: Montserrat – Manresa

Durada aproximada: 7 hores.
Distància: 24,53 km.
La sortida des del Monestir de Montserrat és realment esplèndida, no només pel que representa la seva ubicació al cor del Parc Natural del mateix nom, sinó perquè ens proporciona una cota alta de sortida, així que el camí que se’n deriva és purament de descens. Si bé el paisatge és força sec i a estones una mica massa urbanitzat, l’arribada a Manresa a peu és bellíssima, i connecta dos topònims bàsics d’aquestes terres.
Nit a Manresa en concepte de Mitja Pensió.

Etapa 2: Manresa – Artés

Durada aproximada: 5:10 hores.
Distància: 20,90 km.
La ruta que es presenta entre Manresa i Navarcles és dolça i planera, predominantment vora el curs dels rius i canals que hidraten el territori, com el Llobregat. Descobrireu la bellesa i austeritat del més important monument romànic del Bages, ja arribant a Navarcles, Sant Benet. De Navarcles, acaronat pel Llobregat i la riera de Calders a Artés, una població vinícola amb un fort lligam a les tradicions de la terra i la seva cultura, en destaquen les festes de Sant Joan i la festa de la Verema, un camí planer i una excursió relaxada entre conreus de secà i àrees de pi.
Nit al Mas de la Sala en concepte de Mitja Pensió.

Etapa 3: Artés – L’Estany

Durada aproximada: 6 hores.
Distància: 23,20 km.
La ruta d’Artés a l’Estany transcorre per les pinedes i pastures del Bages, una ruta llarga i amb un constant desnivell de pujada molt noble i tranquil. Aquest és l’autèntic cor de Catalunya, una terra oblidada, molt culte en les seves tradicions locals i d’arrel. Aquesta és una ruta per trobar rovellons en època de bolets.
Nit a l’Estany en concepte de Mitja Pensió.

Etapa 4: L’Estany – Vic

Durada aproximada: 6 hores.
Distància: 20,44 km.
L’etapa de l’Estany a Vic, és una connexió natural entre dues contrades ben diferents, entre dues comarques agermanades per la proximitat. El camí transcorre pels bells paratges del moianès, farcits de pi i amb l’aparició de la marga, el roure i l’alzina es fan presents en un territori allisat de pastures i verds conreus farcits de masies.
Arribada a Vic i fi de ruta. Nit opcional.

Inclou/No inclou

  • 4 nits en allotjament en base a habitació doble (2 en mitja pensió i 2 en allotjament i esmorzar).
  • Guia de muntanya titulat.
  • Pícnic en ruta.
  • Allotjament en albergs o hostals (habitacions compartides).
  • Forfet de travessa.
  • Assegurança de viatge.
  • Tot allò no descrit anteriorment.
  • Assegurança d’anul·lació.
  • Nit al final de ruta (disponible sota demanda).

Ubicació del tour

des de €585,00 per persona

També et pot interessar