from €9,00
Inquiry

Camí de l’Oli (Coves de Montserrat)

0/5
Duration

3,5 hores

Tour Type

Daily Tour

Group Size

1 person

Languages

___

Overview

Camí de l’Oli

Caminant entre els oliverars de Collbató i visitant el Molí d’Oli descobrirem les principals característiques de les oliveres i de l’oli de la zona, així com dels seus agricultors. Per què les oliveres creixen tan bé a Collbató? Totes les oliveres són iguals? Com és un molí d’oli? Totes aquestes preguntes i altres que puguin sorgir es respondran tot recorrent el Camí de l’Oli.

El camí de l’oli de Collbató és més que una simple ruta física. És un viatge que connecta el passat amb el present, traçant els passos de generacions de treballadors, agricultors i comerciants que han donat forma a la història d’aquesta regió catalana. En aquest recorregut, l’oli no és només un producte, sinó un símbol de la cultura, la tradició i el treball ardu.

El camí comença a les terres fèrtils de Collbató, un petit poble envoltat per la impressionant muntanya de Montserrat. Aquí, els oliverars es despleguen en terrasses escalonades, una mostra del saber fer dels seus habitants, que han cultivat l’olivera durant segles. Cada arbre, cada branca, és testimoni del temps i dels esforços dedicats a l’art de l’agricultura.

Els primers passos del camí ens porten a través dels antics senders que els pagesos utilitzaven per transportar els seus productes fins als mercats locals. Amb cada pas, el paisatge canvia, revelant la riquesa natural i la diversitat de la terra. Els camps verds cedeixen pas als boscos espessos, els rius murmurants acompanyen el nostre camí i els ocells omplen l’aire amb el seu cant melodiós.

A mesura que avancem, arribem als pobles i ciutats que han estat punts de trobada i intercanvi al llarg dels segles. En aquests llocs, l’oli de Collbató era no només un aliment essencial, sinó també una moneda de canvi i una font de riquesa. Els mercats bullien d’activitat, els comerciants negociaven els seus productes i els aromes de l’oli fresc omplien l’aire.

Però el camí de l’oli de Collbató també ens parla del treball humil i perseverant dels seus habitants. Els pagesos treballaven durament els camps, amb la mirada posada en la collita i en el futur dels seus descendents. Les premses d’oli retumbaven amb el so dels molinets, convertint les olives en un líquid daurat que donaria vida als menjars i als cors dels qui el provaven.

Avui dia, el camí de l’oli de Collbató segueix sent un testimoni viu d’aquesta història. Les antigues rutes s’han convertit en senders per als excursionistes i els amants de la natura, oferint-los una oportunitat de connectar amb el passat mentre gaudeixen de la bellesa del paisatge. Les premses d’oli s’han modernitzat, però encara conserven l’esperit i la tradició dels seus avantpassats.

A través d’aquest camí, es teixeix un llaç intangible entre el passat i el present, entre les generacions que han donat forma a aquesta terra i aquelles que la continuen treballant i estimant. L’oli de Collbató és més que un producte culinari; és un testimoni de la força de la comunitat, de la passió pel territori i de la saviesa que es transmet de generació en generació.

Així, mentre recorrem aquests camins emmarcats per la bellesa natural de Collbató, no només seguim les petjades dels nostres avantpassats, sinó que també plantem les llavors per al futur. En cada gota d’oli, en cada paisatge que ens envolta, hi ha una història per ser contada i una promesa de continuïtat que perdurarà en els cors i en les memòries dels qui tenen el privilegi de recórrer aquest camí.

L’activitat inclou la visita a les Coves de Montserrat i el Camí de l’Oli.

Activitat ideal per a alumnes de cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior.

Durada: 3:30 h (sense comptar el temps de baixada i pujada a les coves).

Preu per alumne: 9,00€

Consulteu la disponibilitat a covesdemontserrat@pedratour.com o trucant al 680536063

Highlights

  • Montserrat, activitat, escolars, cicle inicial, muntanya, taller

Included/Excluded

  • Visita guiada a les Coves de Montserrat
  • Taller l'Aventura del Mansuet
  • Tot allò no inclòs a l'apartat "el tour inclou"

Tour's Location

from €9,00

Inquiry

You might also like