from €9,00
Consulta

Itinerari geològic (Coves de Montserrat)

0/5
Durada

3,5 hores

Tipus de tour

Tour diari

Grup

1 person

Idiomes

___

Resum

Itinerari geològic

A través d’aquest itinerari geològic, l’alumnat podrà escoltar la història que expliquen els diversos tipus de roques que aniran trobant al llarg del recorregut, tot aprenent a distingir-les i a reconèixer els processos formatius que les han originat. Al forn de calç també descobriran alguns usos que els éssers humans els han donat al llarg de la història.

L’itinerari geològic de Collbató ofereix una fascinant immersió en el passat profund de la terra, revelant els secrets que s’amaguen sota la superfície aparentment tranquil·la d’aquesta regió catalana. A través d’aquest recorregut, es desvetllen les històries que les roques han guardat durant mil·lennis, des de l’origen dels seus materials fins als fenòmens geològics que han modelat el paisatge actual.

Comencem el nostre viatge en un temps molt llunyà, quan les forces titàniques de la natura es trobaven en un ferotge ballet de creació i destrucció. Els continents es movien lentament, col·lidint i separant-se, formant i reformant les masses de terra i mar. Les roques que avui trobem a Collbató van néixer en aquestes èpoques antigues, sotmeses a pressions increïbles i a temperatures extremes, canviant constantment la seva forma i composició.

A mesura que seguim l’itinerari geològic, descobrim les empremtes deixades per aquest passat tumultuós. Les muntanyes que envolten Collbató són testimonis de la col·lisió de plaques tectòniques, mostrant les capes de roques comprimides i deformades en formes impressionants. Els estrats inclinats i els pliegues contorsionats revelen la intensitat dels processos geològics que van tenir lloc durant milions d’anys.

Una parada clau en aquest recorregut és la muntanya de Montserrat, un espectacular massís de formes extravagants que s’aixequen majestuoses sobre la plana. Aquí, les roques sedimentàries esculpides per l’erosió han donat lloc a formacions singulars, com les agulles i els cingles que caracteritzen el paisatge. Els rius i els torrents que han erosionat la roca al llarg del temps han creat gorges profundes i coves misterioses, oferint un testimoni de la ferotgia de la natura.

A mesura que continuem el nostre itinerari, arribem a les coves de Salnitre, un laberint subterrani de passadissos i galeries que ofereixen una visió única de la geologia de la regió. Aquí, les estalactites i les estalagmites formades per la precipitació de minerals revelen la lentitud dels processos geològics, tot recordant-nos la paciència que exigeix l’enteniment del passat geològic.

Finalment, el nostre viatge ens porta de nou a la superfície, on podem contemplar les formes i els colors de les roques que conformen el paisatge de Collbató. Les roques metamòrfiques amb les seves textures i colors característics, les roques sedimentàries que narren històries antigues a través dels seus estrats i les roques ignees que porten la memòria del foc i del magma.

En resum, l’itinerari geològic de Collbató és molt més que una simple ruta turística; és una finestra al passat profund de la Terra, una oportunitat d’entendre els processos i els fenòmens que han donat forma al nostre món. A través d’aquest recorregut, ens adonem de la fragilitat i al mateix temps de la resiliència de la nostra terra, i de la importància de preservar-la per a les generacions futures.

L’activitat inclou la visita a les Coves de Montserrat i l’itinerari geològic.

Activitat ideal per a alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Us podem passar el dossier perdagògic que hem preparat per a l’alumnat abans de venir a fer l’activitat i així poder començar a treballar-ho a l’institut/universitat.

Es tracta d’una activitat amb certa complexitat. Reserva prèvia sota petició.

Durada: 3:00 h (sense comptar el temps de baixada i pujada a les coves).

Preu per alumne: 9,00€

Consulteu la disponibilitat a covesdemontserrat@pedratour.com o trucant al 680536063

Highlights

  • Montserrat, activitat, escolars, cicle inicial, muntanya, taller

Inclou/No inclou

  • Visita guiada a les Coves de Montserrat
  • Taller l'Aventura del Mansuet
  • Tot allò no inclòs a l'apartat "el tour inclou"

Ubicació del tour

des de €9,00

Consulta

També et pot interessar