from €0,00
Reserva ara

Nucli Antic de Bagà

0/5
Durada

1 h

Tipus de tour

Specific Tour

Grup

30 people

Idiomes

___

Resum

Voleu gaudir d’una visita a un poble medieval? No et perdis la visita al Nucli Antic de Bagà. No conserva muralles, però el nucli antic conserva el traçat urbanístic de l’any 1233.

La visita al Nucli Antic de Bagà, en companyia d’un dels nostres guies, us mostrarà els llocs més destacats d’aquesta població.

Tots els dissabtes a les 12:00 i els diumenges i festius a les 13:00.

Els mesos de juliol i agost els horaris per visitar el Nucli Antic de Bagà seran:

 • De dimarts a dissabte a les 18:30
 • Diumenge a les 13:00

Us esperem!

El Nucli Antic de Bagà

Voleu descobrir monuments i edificis autènticament medievals? Us proposem un itinerari pel centre històric de Bagà, l’única vila que conserva intacta l’estructura urbana medieval; tal com va ser edificada per Galceran de Pinós al voltant del segle XIII. Especialment, us recomanem visitar:

 • L’Església parroquial de Sant Esteve. Un edifici d’una gran bellesa al Nucli Antic de Bagà i alhora un exemple de transició de l’art romànic al gòtic que es va acabar de construir l’any 1339. Consta de tres naus, cobert amb volta de canó apuntada al centre i voltes d’aresta a les naus laterals. Destaca la portalada gòtica, esculpida que és l’exemple més important del gòtic a la comarca. A l’interior es conserven obres artístiques de diferents èpoques: una creu bizantina de plata amb unes inscripcions en grec del segle X o XI, les restes de l’antic altar barroc, i pintures murals neoclàssiques a la capella del Santíssim.

 

 • La Plaça Galceran de Pinós. El nucli urbà de la vila en la visita del Nucli Antic de Bagà es diferencia clarament la part antiga de la població, construïda sota el Palau dels Pinós i resguardada per les antigues muralles. En aquest context, destaca per la seva bellesa la Plaça Galceran de Pinós o Plaça Porxada amb edificis de notable antiguitat i tot el conjunt del nucli antic medieval.

 

 • El Palau dels Pinós. El Palau era el centre senyorial de la vila i es troba al capdamunt d’aquesta. Actualment, acull el Centre Medieval i dels Càtars, on trobareu l’exposició permanent sobre el catarisme i l’època medieval a la vila i altres exposicions temporals i actes culturals diversos. En aquest espai, centre del Nucli Antic de Bagà, també s’ubica l’Oficina de Turisme.

 

 • El Santuari de la Mare de Déu de Paller. Aquest emblemàtic edifici data de 1747, acull la imatge de la patrona de Bagà, la Marededéu de Paller. Una talla del segle XVIII i una de les moltes marededéus trobades que hi ha arreu del país, que compta amb una gran devoció per part dels baganesos i baganeses. L’església té una planta d’una sola nau neoclàssica amb volta de mig punt. El retaule major és d’estil barroc i les pintures murals són del segle XVIII i XIX.

 

 • Sant Joan de l’Avellanet. Es troben referències de la seva existència en l’acta de consagració de la monacal de Sant Llorenç prop Bagà, l’any 938. Avui dia, es poden contemplar les restes d’una església romànica d’una sola nau, amb volta de punt d’ametlla, rematada vers llevant per un absis semicircular. Està situada al voltant del riu Bastareny, un indret amb una extraordinària bellesa natural.

 

 • La Torre de la Portella. Un símbol per excel·lència del Bagà medieval, doncs es tracta de l’única resta de l’antiga muralla que voltava aquesta vila. Al final de la Plaça Porxada i tancant el nucli històric de la vila, us trobareu amb aquesta torre de guaita que s’ha convertit en símbol turístic de Bagà. Sortint per sota del seu arc, podeu començar un interessant passeig que us portarà fins a un altre dels llocs emblemàtics de la vila: el pont romànic i el riu Bastareny.

 

 • El Pont romànic del riu Bastareny. També conegut com el pont de la vila, d’estil medieval amb dues arcades. El riu Bastareny, és un important afluent del Llobregat. Neix a 1077 metres a les fonts de l’Adou, també dites del Bastareny. La relació de Bagà amb el riu sempre ha estat molt important. De fet, la vila va vertebrar la seva activitat econòmica durant molt temps a la vora del riu.

A banda d’aquests emblemàtics edificis, passejant pels carrers estrets i places de Bagà com: Cal Solanell, la Plaça de la Verdura, el Pati del Forment, la Plaça de l’Especier, la Plaça del Rescat de les Cent Donzelles, etc., gaudireu de l’encant i la màgia de l’època medieval. Veniu a descobrir-ho!

Highlights

 • Bagà, hisòria, cultura, poble medieval, encant

Inclou/No inclou

 • Visita guiada al Nucli Antic

Ubicació del tour

des de €0,00

També et pot interessar