Vies Ferrades guiades

Sabies que la primera via ferrada data del 1843?  Sí, sí, el 1843. La va fer equipar el rei Ferran I d’Àustria al pic Hoher Dachstein (Àustria) per evitar morts entre els aventurers que començaven a conquerir els cims alpins. Posteriorment, se’n van instal·lar algunes més per la zona.

Ara bé, les vies ferrades no van començar a ser importants fins la Primera Guerra Mundial, quan es van equipar tot de vies a les Dolomites, a Itàlia, amb finalitats militars. Les Dolomites són una zona muntanyosa dels Alps Orientals, de relleus retallats i escarpades parets rocoses que avui en dia fan les delícies d’alpinistes i escaladors. Ara bé, durant la Primera Guerra Mundial, els pobres desgraciats de l’exèrcit italià devien maleir fins l’última pedra. Per tal de fer-se la vida una mica més fàcil, van equipar les parets de roca i les canals amb tot d’elements artificials –cordes, graons de ferro, passarel·les… Així, es facilitava el pas de tropes i el transport de materials per aquell terreny tan hostil. L’objectiu essencial era guanyar els cims abans que l’enemic per instal·lar-hi punts de control i vigilància i bateries de foc. Ara imagina’t carregar tot de fusells, municions i queviures per una cinglera i ja em diràs, si els calien o no les vies ferrades!

Un cop van deixar d’esbatussar-se tots plegats, després de la Segona Guerra Mundial, aquests camins equipats van passar a tenir una funció d’oci i esport. Arran d’això es van començar a restaurar per millorar-ne la seguretat i se’n van començar a equipar de nous, sobretot a partir dels 70. Entràvem a l’època del turisme alpí.

Via ferrada de l'Empalomar amb nens

 

Vies ferrades guiades amb Pedratour

La gràcia d’una via ferrada és que et permet progressar per parets i cingleres, tant verticalment com horitzontal, sense necessitat de tenir la tècnica i forma física d’un escalador. Tot i així, per fer una via ferrada amb seguretat, cal tota una sèrie de material específic i saber-lo utilitzar. Per això, l’ideal per iniciar-se en aquesta activitat és anar-hi amb un guia especialitzat i material de lloguer. Aquesta primavera, Pedratour us convida a descobrir aquest esport anant a fer vies ferrades guiades, en diferents activitats organitzades i de diferents nivells. De la mà dels nostres guies, podreu conèixer el material de les vies ferrades i els protocols de seguretat, tot gaudint de l’inoblidable experiència d’avançar per parets impossibles mentre descobriu paisatges sobrecollidors.

Activitat d’iniciació a les vies ferrades

Via ferrada Roques de l'Empalomar

Per endinsar-vos en el món de les vies ferrades, us portem a fer dues vies ferrades guiades: la Via Ferrada de la Canalassa i la segona part de la Via Ferrada d’Empalomar. Ambdues es troben a Vallcebre, al Berguedà, una zona de cingles espectaculars i vistes magnífiques. L’activitat té una durada total d’unes tres hores, però es passen de pressa en companyia dels guies, que són encantadors, i tot vigilant on poses els peus. Això sí, cal tenir 10 anys, com a mínim. Límit superior d’edat, no n’hi ha cap, ningú és massa gran per gaudir d’aquesta experiència! L’activitat d’iniciació es farà els dies 2 d’abril i 15 de maig. No us la perdeu!

Activitat infantil d’orientació i vies ferrades guiades

Si us heu quedat curts d’edat per fer l’activitat d’iniciació, no patiu. Per a nens a partir de 6 anys, hem muntat una activitat infantil. El dia 11 d’abril, també a Vallcebre, els nostres guies us acompanyaran en una activitat d’orientació i la Via Ferrada de la Canalassa. 4 horetes de diversió i sense els pares! Sona divertit, no trobeu?

Via ferrada infantil La Canalassa

vias ferrades girona

Si les activitats d’orientació no són sant de la vostra devoció, el 22 de maig podeu venir a fer la Via Ferrada de la Canalassa, que és adequada per a nens a partir de 6 anys. Un parell d’horetes per a que els més petits de la família també puguin participar d’aquesta aventura. Animeu-vos-hi!

Via ferrada de nivell mig Empalomar

Que l’activitat d’iniciació us ha deixat amb ganes de més? Cap problema! El 2 i el 29 de maig, els nostres guies us esperen amb els braços oberts a Vallcebre per anar a fer la Via Ferrada d’Empalomar tota sencera. És una via ferrada de nivell mig, vingueu mentalitzats! L’activitat és oberta a nens a partir de 12 anys i durarà unes 4 hores, però val molt la pena! És molt divertida i les vistes són espectaculars.

Aquesta primavera, atreviu-vos a desafiar el buit amb Pedratour!

Acompanyeu-nos en aquestes vies ferrades guiades i visqueu l’emoció d’estar suspesos en cingles escarpats i parets verticals. I sense necessitat de saber escalar! Us ho facilitem tot: un guia professional, el material específic i, a més, us fem un reportatge fotogràfic! Qui no vol veure’s en una foto tot suat, amb un casc i un arnès i cara d’escalador expert? Som-hi, que després de tants mesos de confinament, necessitem moure’ns una mica i fer turisme actiu. Us hi animeu?