Descobreix els imprescindibles de Figueres: art, història i encant al cor de Catalunya

Aquest setmana passada hem viscut dos dies súper intensos coneixent la ciutat de Figueres i els recursos culturals més destacats d’aquesta meravellosa ciutat. Hem visitat la Casa Natal de Salvador Dalí, nou recurs a la ciutat on, mitjançant una experiència immersiva, hem pogut conèixer la trajectòria de l’artista des naixement fins a la seva mort. També hem visitat el Teatre-Museu Dalí, que ens va obrir les portes i, de mà de la gran guia Rosa Duran, ens va fer entrar de ple en el surrealisme dalinià. L’estada la vam fer a l’Hotel Duran, un hotel regentat ja per la 4a generació, on ens han tractat de fabula i ens han fet gaudir de la seva delicada cuina.

Figueres, una ciutat situada a la província de Girona, Catalunya, és molt més que un simple punt al mapa. És un destí que encisa els viatgers amb la seva rica història, una vibrant cultura i llocs emblemàtics. Des de les meravelles surrealistes de Salvador Dalí fins a la imponent fortalesa del Castell de Sant Ferran, Figueres ofereix una experiència inoblidable per a qui la visita.

Casa Natal de Salvador Dalí

Casa natal Salvador Dalí

La Casa Natal de Salvador Dalí és el lloc on va néixer i créixer el geni del surrealisme, el lloc on tot va començar. Aquest edifici històric ara alberga una col·lecció única d’objectes personals, art i records que revelen els inicis i l’evolució de l’artista. Es tracta d’una experiència immersiva on podreu aprofondir sobre la vida del geni. Explorar les habitacions on Dalí va passar la seva infància ofereix una visió fascinant de la seva vida i obra. Els visitants poden submergir-se en

el seu món surrealista mentre recorren les diferents sales i té una durada aproximada d’una hora. A més, hi ha dos espais de lliure accés on podreu romandre el temps que us vingui de gust.

La visita es fa amb audioguia, que està inclosa en el preu de l’entrada i està disponible en català, castellà, anglès i francès.
Per tenir una experiència òptima durant la visita, aquesta es fa en grups de 8 persones cada 10 minuts. Per si en voleu saber més, podeu clicar aquest enllaç

Teatre Museu Dalí

El Teatre Museu Dalí és una creació veritablement extraordinària queTeatre-Museu Dalí reflecteix la genialitat i l’excentricitat de Salvador Dalí. Dissenyat pel propi artista sobre els restes de l’antic teatre municipal de Figueres, aquest museu és una obra mestra surrealista en si mateix. Des de la icònica cúpula decorada amb pans d’or fins a les escultures a l’aire lliure que decoren els jardins, cada racó del Teatre Museu Dalí és una invitació a explorar els racons més profunds de la ment de l’artista. Entre les obres més destacades es troba “La Sala Mae West”, una instal·lació surrealista que desafia la percepció de l’espectador.

El Teatre‐Museu Dalí de Figueres representa una experiència única per observar, viure i gaudir de l’obra i el pensament de Salvador Dalí.

Podeu reservar les entrades aquí!

Castell de Sant Ferran

El Castell de Sant Ferran és una imponent fortalesa militar que domina el paisatge de Figueres. Construït al segle XVIII, aquest vast complex fortificat és un dels més grans d’Europa. Els visitants poden recórrer les seves enormes muralles, explorar els seus túnels subterranis i gaudir de vistes panoràmiques de la ciutat des de dalt de les seves torres. A més de la seva impressionant arquitectura, el castell té una fascinant història que es remunta a l’època de la Guerra de la Independència espanyola.Castell de Sant Ferran

Hotel Duran

Ubicat al cor de Figueres, l’Hotel Duran és molt més que un lloc per allotjar-se: és un símbol de l’hospitalitat i la tradició de la ciutat. Fundat el 1855, aquest històric hotel ha estat testimoni d’innumerables esdeveniments al llarg dels anys i ha acollit hostes famosos com Salvador Dalí i Federico García Lorca. Amb la seva encantadora arquitectura modernista i el seu ambient acollidor, l’Hotel Duran és el lloc perfecte per submergir-se en l’autèntic esperit de Figueres.

Hotel Duran FigueresEn resum, Figueres és una ciutat que captiva qui la visita amb la seva fascinant barreja d’art, història i encant mediterrani. Des de les surrealistes creacions de Salvador Dalí fins a la majestuositat del Castell de Sant Ferran i l’hospitalitat de l’Hotel Duran, cada racó d’aquesta ciutat ofereix una experiència única i inoblidable.

¡Vine a descobrir Figueres i deixa’t seduir per la seva màgia incomparable!