from €0,00
Consulta

Camí Oliba, tram de Montserrat a Vic

0/5
Durada

5 dies i 4 nits

Tipus de tour

Tour diari

Grup

8 people

Idiomes

___

Resum

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

El Camí Oliba, una de les rutes de senderisme per Catalunya,  és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.

Avui, aquest camí ja transitat pels nostres ancestres s’omple de caminadors, excursionistes i corredors que es proposen cobrir els seus més de 200 quilòmetres, de nord a sud o de sud a nord; íntegrament, per etapes de pocs dies o bé per trams d’una sola jornada. Les seves passes o pedalades contribueixen a escampar, encara més, el coneixement d’aquestes obres mil·lenàries.

Highlights

  • Art romànic, Abat Oliba, Montserrat, Seu Vella de Manresa, Museu Episcopal de Vic.

Itinerari

Mostra tot
Etapa 0: Arribada a Montserrat.
Etapa 0: Arribada a Montserrat.

Arribada a Montserrat. Check-in a l'allotjament i sopar.

Etapa 1: Montserrat – Manresa
Etapa 1: Montserrat – Manresa

Durada aproximada: 7 hores. Distància: 24,53 km. La sortida des del Monestir de Montserrat és realment esplèndida, no només pel que representa la seva ubicació al cor del Parc Natural del mateix nom, sinó perquè ens proporciona una cota alta de sortida, així que el camí que se’n deriva és purament de descens. Si bé el paisatge és força sec i a estones una mica massa urbanitzat, l’arribada a Manresa a peu és bellíssima, i connecta dos topònims bàsics d’aquestes terres. Nit a Manresa en concepte de Mitja Pensió.

Etapa 2: Manresa – Artés
Etapa 2: Manresa – Artés

Durada aproximada: 5:10 hores. Distància: 20,90 km. La ruta que es presenta entre Manresa i Navarcles és dolça i planera, predominantment vora el curs dels rius i canals que hidraten el territori, com el Llobregat. Descobrireu la bellesa i austeritat del més important monument romànic del Bages, ja arribant a Navarcles, Sant Benet. De Navarcles, acaronat pel Llobregat i la riera de Calders a Artés, una població vinícola amb un fort lligam a les tradicions de la terra i la seva cultura, en destaquen les festes de Sant Joan i la festa de la Verema, un camí planer i una excursió relaxada entre conreus de secà i àrees de pi. Nit al Mas de la Sala en concepte de Mitja Pensió.

Etapa 3: Artés – L’Estany
Etapa 3: Artés – L’Estany

Durada aproximada: 6 hores. Distància: 23,20 km. La ruta d’Artés a l’Estany transcorre per les pinedes i pastures del Bages, una ruta llarga i amb un constant desnivell de pujada molt noble i tranquil. Aquest és l’autèntic cor de Catalunya, una terra oblidada, molt culte en les seves tradicions locals i d’arrel. Aquesta és una ruta per trobar rovellons en època de bolets. Nit a l’Estany en concepte de Mitja Pensió.

Etapa 4: L’Estany – Vic
Etapa 4: L’Estany – Vic

Durada aproximada: 6 hores. Distància: 20,44 km. L’etapa de l’Estany a Vic, és una connexió natural entre dues contrades ben diferents, entre dues comarques agermanades per la proximitat. El camí transcorre pels bells paratges del moianès, farcits de pi i amb l’aparició de la marga, el roure i l’alzina es fan presents en un territori allisat de pastures i verds conreus farcits de masies. Arribada a Vic i fi de ruta. Nit opcional.

Inclou/No inclou

  • 4 nits en concepte de Mitja pensió
  • Forfet de ruta (roadbook, tracks, targeta de pas, samarreta i bossa del Camí Oliba).
  • Assistència telefònica 24 hores.
  • Tot allò no descrit anteriorment.
  • Assegurança de viatge i anul·lació (contractable a l'apartat d'extres).
  • Trasllat d'equipatges (contractable a l'apartat d'extres).

Ubicació del tour

des de €0,00

Consulta

També et pot interessar