Excursions amb raquetes de neu

Ei! Que ja és hivern! És temps d’aprofitar que –de moment– encara neva en aquest país i llançar-se a fer activitats a la neu! Sí que és veritat que aquest any la cosa està una mica complicada, però, amb una mica de sort, tindrem temps de gaudir del que ens ofereix aquesta estació. A més, com que resulta que no podrem aprofitar la temporada baixa per escapar-nos a un altre país, doncs ens haurem d’espavilar per treure partit del que tenim a casa.

L’esquí és l’activitat esportiva típica a l’hivern, però –tot i que una escapada d’un dia a les pistes és més que assequible– no tothom s’ho pot o vol permetre. A més, l’esquí té el problema que, si no en saps, amb un sol dia et trobes molt limitat. I, per acabar-ho d’adobar, aquest any en particular la cosa a les pistes no té bona pinta. Per això m’ha semblat que és un bon moment per presentar-vos una alternativa.

Raquetes de neu

Les raquetes de neu són un invent fabulós. I, aquest any més que mai, es presenten com l’activitat a la neu més segura i assequible –tot i que sempre et pots llançar per un pendent qualsevol amb un trineu, o sobre un tros de cartró, tant per tant. Què tenen les raquetes de neu? En primer lloc, que és una activitat barata. En segon lloc, que no cal gaire pràctica per anar a fer una excursió. A més, fins i tot si ets tan sapastre com jo i acabes caminant com un ànec marejat, això no t’impedeix fer una excursioneta –i el risc de fotre’t una nata és irrisori, cosa que no es pot dir quan t’inicies en l’esquí. També, tot pensant en el context de pandèmia que ens ha tocat viure, cal dir que fer una ruta amb raquetes t’exposa menys a les massificacions i redueix la probabilitat que vingui un desconegut a estossegar-te a sobre. I, per últim, és una activitat hivernal que permet molt contacte amb la natura. Al final, és com fer senderisme, però amb unes llesques de plàstic als peus –i és molt divertit.

A Pedratour tenim diferents ofertes per anar a fer rutes amb raquetes de neu, amb guia i material inclòs. Des d’una activitat d’iniciació fins una excursió adaptada per a persones amb discapacitat. I, ja posats, us temptem amb una excursió nocturna, al bell mig de la natura, per veure els estels, la llum de la lluna arrencant esclats a la neu i, amb un xic de sort, algun tímid animaló.

Ja, ja ho sé, que ara per Nadal sembla ser que poca cosa podrem fer. Però jo us deixo aquí la proposta per a que, tan aviat com puguem desplaçar-nos, tingueu una idea per anar a gaudir de l’hivern de forma segura i econòmica. Penseu que no hi ha res millor que calçar-se les raquetes i, tot fent cric-crac, recórrer paisatges nevats mentre cremes els àpats nadalencs. Sigueu optimistes, que encara ens queden tres mesos d’hivern per davant! Ja en farem, ja, de coses!

Nosaltres us esperem aquí!

Raquetes