Ja és aquí la primavera i, amb ella, la inevitable pregunta: què fer per Setmana Santa? Amb el pla adequat, a aquest breu parèntesi en l’estrès d ela vida diària se li pot treure molt suc i convertir-lo en una experiència inoblidable. Per això, avui us proposem algunes activitats per gaudir de la Setmana Santa a l’aire lliure i aprofitar al màxim la incipient primavera. Siguin quines siguin les vostres preferències, si us agrada la natura i voleu tenir una Setmana Santa diferent, trobareu alguna cosa a la vostra mida! 

Què fer per Setmana Santa a l’aire lliure?

Donat que en aquestes dates el temps comença a acompanyar i encara es poden fer activitats a l’aire lliure sense coure’s viu, cada cop té més tirada el turisme actiu per Setmana Santa. Senderisme, activitats d’aventura, enoturisme, turisme cultural a l’aire lliure… Ja sigui sol, amb amics o amb la família, pots trobar miles d’activitats a l’aira lliure per Setmana Santa. Tenim la sort de tenir un país amb moltíssima història, una diversitat paisatjística extraordinària i una oferta turística inesgotable. Hi ha milions d’opcions per a tots els gustos i butxaques. 

Així doncs, és pecat capital passar-se la Setmana Santa al sofà o al spa de l’hotel. Un dia o a la tarda, d’acord. Però, podent viure diverses experiències, per què quedar-se amb una de sola? Aquesta és una de les raons principals per les quals els paquets combinats de turisme actiu estan en auge en aquestes dates. Combinar un allotjament encantador –amb spa, evidentment– amb activitats a l’aire lliure és una de les coses que eestà més de moda.

Per als més aventurers, és un bon moment per llançar-se a fer una ruta d’uns quants dies; una experiència transformacional tant si es fa sol com si es fa en parella, en família o en grup. Però les excursions de senderisme d’un sol dia també ens permeten allunyar-nos de l’estrès i connectar amb la natura. Fins i tot es poden trobar retirs de meditació per als que necessiten desconnexió total! Vies ferrades per cansar les criatures, salts de pònting per enfrontar-se a les pors, vols en globus per gaudir del paisatge en família… I molt més!

Les millors activitats a l’aire lliure per a aquesta Setmana Santa

Tal és l’oferta de destinacions i activitats que pot resultar aclaparador escollir. Què fer per Setmana Santa? Quina és l’activitat perfecta? No patiu! Us deixem una llista de les nostres opcions preferides d’activitats de turisme actiu per Setmana Santa, senderisme per Setmana Santa i activitats en família per a que escolliu només entre les millors. 

Camí Oliba en BTT per Setmana Santa

Si us agraden la natura i el romànic, el Camí Oliba és la vostra ruta! El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques del romànic català. De Montserrat al Pirineu, creua un paisatge carregat d’història en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials. 

BTT semana santa

Naturalment, la ruta es pot fer a peu, però aquesta Setmana Santa us oferim fer-la en BTT i en 6 etapes, per a gaudir-la sencereta. Apunta-t’hi i descobreix Catalunya sobre dues rodes! 

Senderisme per Setmana Santa 

El senderisme sempre és bona opció i ofereix infinites possibilitats. Y les sortides de senderisme guiades i en grup són una manera divertida i diferent de conèixer gent i descobrir un territori, fins i tot si s’hi va amb la família o les amistats. A Pedratour som uns entusiastes del senderisme guiat així que aquesta Setmana Santa us proposem dues rutes molt especials. 

El 10 d’abril, us convidem a acompanyar-nos en una de les rutes més espectaculars del Berguedà: el Camí Aeri de l’Artic, a Vallcebre. Es tracta d’un camí equipat força aeri, proveït de graons i altres equipaments per facilitar la progressió. És una ruta espectacular que, en els seus 6 km (unes 3 horetes i mitja) us sorprendrà amb els seus paisatges increïbles.

D’altra banda, el 16 d’abril ens enfilem al cim del Sobrepuny (1.656 m), un dels millors miradors de Catalunya, i acabem fent un tast de formatges. És una ruta circular preciosa de 9,5 km (unes 4 hores) que ens descobreix paisatges meravellosos, explotacions de carbó i el santuari de la Maare de Déu de Lourdes més antic de l’Estat Espanyol. Per acabar, farem una visita a la granja Cuirols per tastar els seus formatges artesans. La millor manera d’acabar el dia de caminada amb bon sabor de boca!

Espeleologia

Us heu endinsat mai en una cova? Probablement sí, però… en una cova no turística? L’espeleologia es una de les activitats més emocionants i sorprenents del catàleg de turisme actiu… si no tens claustrofòbia. Això sí, si no et fan por la foscor ni els espais tancats i si no et fa res arrossegar-te i embrutar-te, l’espeleologia t’assegura una experiència única. Entrar en contacte directe amb les entranyes de la Terra, posar-te en la pell d’un explorador i descobrir un món nou, això és el que ofereix aquesta activitat. És la mena de cosa que cal fer algun cop a la vida, no us sembla? 

Pònting

El pònting és més que un esport d’aventura, és una experiència única i vibrant. L’èxtasi del salt, la sobredosi d’adrenalina, la catarsi de després, la tremolor dels genolls, la sensació de ser en un núvol… No hi ha paraules per descrriure-ho, ho has de viure. I la por? Això passa a millor vida després del primer salt, a partir del segon és pur gaudi. Si, a més, hi poses el Pedraforca de fons, ja tens tots els ingredients per a una Setmana Santa inoblidable!

Ruta en e-bike i visita a una vinya d’alçada

Per a una experiència una mica més tranquil·la, us proposem una fusió única entre esport, cultura i enoturisme, tot a l’aire lliure. 

Encetem el dia amb una ruta en BTT elèctrica pels impressionants paisatges dee l’Alt Berguedà. Després de deixar les bicis, gaudim d’una visita a les vinyes de viticultura tradicional i ecològica de La Bauma de les Deveses. Allà, els ceps creixen a més de 1000 metres d’altitud, sota la silueta del Pedraforca. Si et ve de gust una excursió bucòlica, una visita enoturística d’allò més singular i un petit tast de formatge i vi, aquest és el teu pla.

Menja’t les estrelles!

Astronomia i gastronomia? És clar! Gaudeix d’un sopar sota les estrelles, amb activitat astronòmica inclosa i en plena natura. Una experiència extraordinària a l’aire lliure, en un mirador privilegiat i sota un dels cels més espectaculars de Catalunya. 

Descobreix els misteris del cosmos de la mà del nostre guia abans d’entregar-te al plaer d’un menú gastronòmic finger-food. Després de sopar, acosta’t a les estrelles amb un telescopi de primera, aprèn a reconèixer les constel·lacions i gaudeix d’una mica de mitologia dramatitzada. 

comete las estrellas semana santa

El 23 d’abril, corona la Setmana Santa amb aquesta vetllada màgica. No t’ho pensis, les places són limitades!

Vacances en família? Prova aquestes activitats a l’aire lliure aquesta Setmana Santa

Si esteu buscant activitats a l’aire lliure de les que pugui gaudir tota la família, feu una ullada a aquestes propostes. 

Barranquisme en família

El millor dels barrancs és que ofereixen un recorregut molt variat. És impossible avorrir-se! Pots trobar-hi cascades, gorgs, trams amb poc cabal o secs, zones amb vegetació o sense… El barranquisme consisteix en espavilar-te per baixar per allà. Seria una equivalent a l’espeleologia, però a l’aire lliure i apte per a claustrofòbics. És una activitat mixta entre esport aquàtic i activitat de muntanya que encanta a nens i adults. Divertida, moguda i apta per a criatures a partir de 10 anys! La solució perfecta per a una Setmana Santa d’aventura amb la família! 

Via ferrada infantil i via ferrada amb activitat d’orientació

Si els vostres petitts encara no tenen edat per apuntar-se al barranquisme, no patiu. Tenim dues activitats de vies ferrades per a criatures a partir de 6 anys! Una magnífica oportunitat per a que els infants comencin a entrar en contacte amb aquest món vertical amb total segurat i sense necessitar coneixements tècnics. 

A més a més, el dia 15 d’abril us proposem que els més petits de la família combinin una activitat d’orientació amb la via ferrada de La Canalassa, a Vallcebre. 

semana santa en familia

Piragüisme amb nens a La Baells

Ara que per fi ha plogut una mica, ja podem presumir de pantà a l’Alt Berguedà. No deixeu de gaudir d’un matí de rem per les aigües tranquil·les d’aquest embassament del riu Llobregat, de les què emergeix encara el campanar d’una antiga colònia tèxtil. L’activitat és ideal per a tota la família ja que es fa en piragües de 2 places. A més, els menors de 10 anys no paguen si comparteixen piragua amb els adults, ja que aquestes són prou espaioses per encabir fins i tot 2 adults i 2 criatures petites. La veritat, surt a compte i és una manera fantàstica de passar el matí junts fent quelcom diferent i divertit. 

Descobrint la natura en família

Per als amants de la natura, us proposem aquest itinerari apte per a totes les edats. En una ruta circular molt fàcil, pràcticament sense desnivell, anirem descobrint els misteris de la natura. Acompanyats per una educadora ambiental, anirem interpretant tot allò que trobem pel camí. Plantes, fòssils, geologia, animals… Una passejada agradable, adequada per a tota la família, durant la qual es pot aprofitar per aprendre una mica més sobre el món que ens envolta i despertar la curiositat dels més petits. 

Gaudeix de les vacances de Setmana Santa a l’aire lliure

Ja ho veus, hi ha ocions per a tots els gustos i edats, i això és només una sel·lecció! No deixis passar l’oportunitat de passar una Setmana Santa inoblidable a l’aire lliure. I, sobretot, no permetis que l’estrès de planificar, de buscar activitats i de decebre’t quan no trobes res a la teva mida t’esguerri les vacances. Fes una ullada a tot el que pots trobar a Pedratour i llança’t a gaudir de les millors experiències, que nosaltres ens fem càrrec de la resta.