Fa ben bé una dècada que assistim a l’auge de la moda del turisme actiu i, avui, podem dir-ho alt i clar: és l’activitat de moda. Al llarg dels darrers anys, el sector ha crescut exponencialment. El turisme actiu i d’aventura ha deixat de ser quelcom reservat a un perfil molt específic; a dia d’avui atrau tots els públics, des de “women only” fins a persones amb discapacitat, passant per sèniors i famílies.

Què és el turisme actiu?

Segons la Organització Mundial del Turisme, el turisme actiu és “un tipus de turisme que generalment té lloc en destinacions amb característiques geogràfiques i paisatges específics i que tendeix a associar-se amb una activitat física, l’intercanvi cultural, la interacció i el contacte amb la natura”. En poques paraules, el turisme actiu va d’interactuar activament amb el territori que es visita o, dit d’una altra manera, de viure experiències.

Per què està de moda el turisme actiu?

Donada aquesta definició, és natural que ens trobem davant la moda del turisme actiu. Pensa-hi. Cada cop ens atrau més el concepte d’estil de vida saludable i sostenible. La majoría vivim en entorns altament urbanitzats, atrapats en la rutina i contínuament sotmesos a l’estrès. Per a molts, l’esport es limita al gimnàs o a córrer per la ciutat.

El turisme actiu ens ofereix una solució a tot plegat. Ens treu de la rutina portant-nos a viure experiències en entorns naturals, a conèixer altres cultures i a descobrir coses noves. Ens porta a fer activitat física connectant amb la natura i coneixent nous paisatges, lluny del frenesí de la vida diària. Podem gaudir-ne sols, en grup o en família i pot adaptar-se als nostres requeriments físics i econòmics. Ho té tot i, a més, tenim un país perfecte per practicar-lo.

 

Activitats de Turisme Actiu

A Pedratour som amants de les activitats a l’aire lliure i del turisme actiu. Aquestes són algunes de les activitats de turisme actiu que oferim.

Vies Ferrades

Les vies ferrades són camins equipats que, amb total seguretat i un requeriment tècnic mínim, posen al nostre abast la inoblidable experiència de progressar per parets impossibles gaudint de paisatges espectaculars.

turismo activo barranquismo

Espeleologia

L‘espeleologia et garanteix una experiència única en un entorn que no pots experimentar d’una altra manera. Entrar en contacte directe amb les entranyes de la Terra, posar-te a prova i sentir-te en la pell d’un explorador, això t’ofereix aquesta activitat.

Barranquisme

El barranquisme és una versió a l’aire lliure i apte per a claustrofòbics de l’espeleologia. Una activitat de turisme actiu, dinàmica i divertida, que pot presentar molts format. Això sí, sempre amb un denominador comú: paisatges salvatges de gran espectacularitat.

Piragüisme

El turisme actiu no té per què implicar activitats de risc. Un passeig en piragua per les plàcides aigües del pantà de La Baells, apte per a totes les edats, és una manera fantàstica de connectar amb la natura de forma activa i divertida per a tota la família.

Rutes de senderisme i trekking

El senderisme és un clàssic del turisme actiu que no falla mai. No hi ha res com una bona excursió per estar en contacte amb el territori que es visita. A més, és adaptable a tots els nivells i es gaudeix tant en solitari com en família o amb amics.

Rutes en BTT i e-bikes

Genolls fomuts, turmells fràgils o ganes de fer molts quilòmetres en poc temps? A tu et va el ciclisme! Les rutes en BTT ens descobreixen entorns naturals de gran bellesa, ens serveixen com a mitjà de transport sostenible per visitar llocs i són un magnífic exercici. I, si la part de l’exercici no t’atrau, també hi ha l’opció de les bicis elèctriques, que són una autèntica meravella.

Raquetes de neu

Ara per ara, encara podem gaudir de la neu i no hi ha millor manera de fer-ho que amb les raquetes de neu. El millor equivalent del senderisme en època hivernal i en paisatges nevats, amb els seus mateixos i avantatges i, mentre segueixi nevant, cap inconvenient.

turismo activo parapente

Pònting

Per a els addictes a l’adrenalina i els que volen viure emocions extremes, el pònting és l’activitat a l’aire lliure que està de moda. Intensíssim i fàcil: només has de decidir-te a saltar.

Vol en globus pel Pedraforca

Una de las actividades al aire libre y de turismo activo más espectaculares y sin requerimientos técnicos es el vuelo en globo. Puja a la góndola, gaudeix del paisatge i deixa’t portat. A més, sobrevolar el Pedraforca és una aventura amb totes les lletres, o no? 

Parapent

La versió per a atrevits del vol en globus. A menys alçada, però amb més tècnica, dificultat i sensació de risc. El v0l en parapent és l’activitat de turisme actiu per a tot aquell que hagi somniat ser un ocell.

Turisme actiu al Parc Natural del Cadí-Moixeró amb Pedratour.

El turisme actiu va de viure experiències en llocs de gran riquesa natural i cultural. A Pedratour, tenim la sort de poder oferir-vos aquesta i moltes més experiències de turisme actiu en un d’aquests llocs: el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Esports extrems, senderisme, gastronomia i rutes culturals, a la nostra web hi trobarás tot el que necessites per fer turisme actiu en aquest espai privilegiat.
Visita’ns i suma’t a la moda del turisme actiu!