Les persones amb discapacitat tenen els mateixos drets per gaudir d’unes vacances en tota regla, però el món no ofereix moltes oportunitats, fins aquest moment. A Pedratour, som pioners en el turisme inclusiu.

Ara tots tenim igualtat d’oportunitats, i qualsevol persona, sense importar els seus impediments físics o psíquics, pot passar un dia a la natura, i a un preu assequible. Desobreix més al respecte en aquest post.

Què és el turisme inclusiu?

Ningú hauria d’estar limitat en el moment de complir els seus somnis i viatjar per conèixer nous llocs i experiències. És per això que existeix el turisme inclusiu, també anomenat turisme accessible. Implementa l’accessibilitat universal per a que persones amb necessitats especials puguin gaudir d’un dia a la platja, a la muntanya o on s’ho proposin.

Persones d’edat avançada, amb mobilitat reduïda, problemes auditius, de visió o qualsevol altre altre sentit, tenen la possibilitat de deleitar-se en activitats i destinacions turístiques. A pesar de ser un mercat pràcticament nou, la idea ha captat a milions de persones.

Només a Europa, hi ha més de 50 milions de persones amb alguna discapacitat. La gran majoria, no surt de viatge degut a la falta d’accesabilitat. Però ara que existeixen noves iniciatives, no és sorprenent que el turisme estigui millorant. 

És important resaltar que el turisme inclusiu també abarca la possibilita del sector laboral, obint les portes a una enorme quantitat de persones disposades a treballar.

Quins beneficis aporta el turisme accessible?

Aquest tipus de turisme representa un enorme aveç des de molts punts de vista, a més, per suposat, del de la inclusió. Per exemple, l’economia es pot veure potenciada cuantiosament, així com el propi desenvolupament turístic. A continuació, veurem alguns beneficis de forma més detallada:

Propulsa l’accés de persones amb discapacitat al turisme

El primer avantatge del turimse inclusiu és el d’oferir serveis turístics a persones les condicions econòmiques, físiques o mentals de les quals, limiten la seva capacitat per desenvolupar-se.

Aquesta contribució social té molta importància perque atorga certs drets a qui no havia estat tingut en compte fins el moment. Amb els valors humans presents i la corresponent empatia per als necessitats, es pot integrar a qualsevol amb ganes de gaudir.

turismo inclusivoPromou el respecte i l’enteniment

El turisme d’aquest tipus fa que la població enfitriona millori el seu enteniment respecte a persones amb capacitats restringides.

Places de treball per a persones discriminades

L’àrea laboral també es beneficia, doncs el turisme inclusiu també té en compte als trreballadors. Moltes empreses turísitques, fent-nos inclusives, obrim places de treball per a persones amb certes discapacitats.

Augmenta el turisme en llocs poc visitats

Certs llocs que no són tan freqüentats per al turisme regular poden ser atractius per al turisme inclusiu.

Millora la qualitat del turisme

La inclusió obliga a que es millori l’accessibilitat dels llocs turístics. Per exemple, la implementació de rampes d’accés per a cadires de rodes, indicadors en braille o seients preferencials a recorreguts en recorreguts en barca milloren la qualitat de l’oferta turística.

Quines activitats de turisme inclusiu es poden realitzar?

Fins el moment, els espais naturals només han pogut ser visitats per turistes “regulars”. Aquells amb problemes de visió, problemes motors o qualsevol altra discapacitat sempre han quedat relegats a destinacions turístiques comuns.

 La qüestió és que ells, com qualsevol minoria, també tenen dret a viure una experiència revitalitzant en contacte amb la natura. Unes vacances fan falta a qualsevol de tant en tant.

Una cosa tan senzilla com el senderisme guiat i amb un intèrprete per als qui ho necessiten, pot ser una experiència memorable. Un recorregut per indrets icònics de Catalunya, amb un guia que expliqui la història de cada lloc, no és massa difícil d’organitzar i pot alegrar el dia a qualsevol.

Qui pot gaudir del turisme inclusiu?

Pedratour tothom és benvingut, ja que comptem amb activitats turístiques per a tot tipus de persones. L’únic requisit, és voler divertir-se i aprendre. De fet, aquests són alguns turistes que estem capacitats per rebre:

 

  • Persones d’alta edat.
  • Persones amb problemes visuals i auditius.
  • Persones embaraçades amb mobilitat reduïda.
  • Persones amb cadira de rodes o cotxets de bebè.
  • Persones amb mobilitat reduïda, ja sigui per alguna lesió o deficicència.
  • Persones amb discapacitats mentals.
  • Persones amb plurideficiències.

Entre el nostre repertori d’activitats, contem amb algunes que segur t’interessaran. Per exemple, tenim un programa turístic anomenat Estada 5 Sentits, en el qual es fa un recorregut de tres dies i dues nits, estimulant els cinc sentits mitjançant la gastronomia, el reconeixement de plantes, els sons de la fauna i unes vistes increïbles. Disposem, a més, d’una panoràmica en relleu, rèplica del paisatge, per aquelles persones amb problemes visuals.

Tenim moltes més activitats especials disponibles a Pedratour, ja que estem totalment compromesos amb el turisme inclusiu i amb els nostres clients.