from €0,00
Consulta

Camí dels Bons Homes en bicicleta

0/5
Durada

7 etapes

Tipus de tour

Tour diari

Grup

10 people

Idiomes

___

Resum

Camí dels Bons Homes en bicicleta

El Camí dels Bons Homes en bicicleta és una ruta lineal de quasi 260km i més de 9000m de desnivell positiu que creua el Pirineu Oriental transversalment, des del Santuari de Queralt de Berga fins a la ciutat occitana de Montségur.

Es tracta d’un repte en majúscules, estructurat en 7 etapes, que ressegueix un itinerari exigent tant física com tècnicament, només apte per ciclistes experts amb btt o e-bike.

Deixa-ho a les nostres mans: allotjaments, àpats, trasllats d’equipatges, retorn al punt d’inici…tenim molta cura de tot allò que necessites!

Estarem circulant pels Pirineus, que els travessarem de sud a nord; això implica superar grans desnivells i anar amb compte amb la climatologia.

La proposta que et fem del CBH en BTT, segueix per variants que no coincideixen del tot amb el sender pedestre, el GR 107, marcat amb les marques blanques i vermelles.

Si creus que pots fer-ho en menys etapes, no dubtis a contactar-nos i et farem el pressupost a mida!

Entra y descobreix les rutes btt per Catalunya que t’ofereix Pedratour!

Des del segle X fins al segle XIV es va expandir per tota la zona d’Occitània (sud de la França acutal), una creença religiosa herètica, anomenada catarisme.

Els càtars, també anomenats bons homes o perfectes, eren homes i dones del rígida moral, que rebutjaven tota riquesa, que no creien en l’Antic Testament i que repudiaven l’església catòlica i el sistema feudal els nobles del moment.

Per tot això, els bons homes i bones dones foren considerats heretges per part de l’església catòlica, la qual, amb l’ajuda del rei de França i de la noblesa francesa, inicià la seva persecució i extermini.

Hi ha qui diu que darrera la persecució càtara hi havia una maniobra política i econòmica per part de la monarquia francesa i de l’església de Roma per acabar amb el poder dels rics nobles occitans (com els comtes de Tolosa, compromesos amb el catarisme, la fortuna del quals podia comparar-se amb la del rei de França).

Fossin quins fossin els motius, el fet és que la croada i la Inquisició van perseguir intensament el catarisme, fins a que al cap de tres segles de vida clandestina, els seguidors càtars van gairebé desaparèixer d’Occitània.

Un dels últims punts de resistència càtars fou el castell de Montsegur, que va patir una gran derrota l’any 1244 en la qual centenars de persones preferiren morir cremades abans que lliurar-se als vencedors.

Després de la desfeta de Montsegur i durant la resta dels segles XIII i XIV, els càtars que quedaren emprengueren una migració cap a terres catalanes tot travessant els Pirineus per anar a refugiar-se a casa de nobles catalans que els acolliren.

Alguns dels punts coneguts que van rebre un flux important de bons homes per establir-s’hi foren els terres dels senyors de Bretós (Berga), dels Pinós (Bagà i Gósol), de la família Castellbò (Casetllbò) o dels senyors de Josa (Josa de Cadí).

Partint d’aquest context històric va sorgir el Camí dels Bons Homes, que rememora les rutes de migració dels càtars o bons homes fugitius. Així doncs, el Camí dels Bons Homes és un itinerari entre els Castell de Montsegur (Ariège, França) i el Santuari de Queralt (Berga, Berguedà) que creua pobles amb una vinculació històrica amb el catarisme, tot travessant el departament francès de l’Arieja i les comarques catalanes de la Cerdanya i el Berguedà.

No perdis aquesta oportunitat de fer una ruta amb molta història! Segueix les passes dels càtars a dues rodes, gent encantadora, paisatges que et meravellaran, una gastronomia única dels Pirineus durant tota la ruta i allotjaments triats perquè et sentis ben a gust!

Highlights

 • Catarisme.
 • Pobles amb encant.
 • Allotjaments Bikefriendly.
 • Trasllat d'equipatges.
 • Castells.

Itinerari

Mostra tot
Etapa 1 Berga - Gósol
Etapa 1 Berga - Gósol

43km +1550m -1200m Primera etapa per paratges solitaris amb restes d’un passat miner, que deixa la Catalunya Central enrere per endinsant-se en el Prepirineu, advertint des de l’inici de la duresa d’aquest repte.

Etapa 2 Gósol - Bagà
Etapa 2 Gósol - Bagà

35km +800m -1450m Etapa curta amb combinació de pistes i asfalt, que evita el recorregut original del GR-107, que transcorre dins el parc Natural del Cadí Moixeró. Les bones vistes i un final sorprenent, aporten interès a la ruta.

Etapa 3 Bagà - Bellver de Cerdanya
Etapa 3 Bagà - Bellver de Cerdanya

45km +1500m -1250m Creuar del Berguedà a Cerdanya pel Coll de Pal és un repte en si mateix que requereix bona forma física (i psicològica) per afrontar els quasi 1400m de desnivell positiu continuat que separen Bagà del coll.

Etapa 4 Bellver de Cerdanya - Porté
Etapa 4 Bellver de Cerdanya - Porté

40km +900m -300m Etapa de pujada, amb 900m de desnivell positiu i només 300m de desnivell negatiu, però a la vegada agraïda (especialment a l’estiu) ja que gran part de la ruta transcorre al costat del riu Segre i el riu Carol.

Etapa 5 Porté - Orlú
Etapa 5 Porté - Orlú

43km +1250m -2000m Jornada exigent tant física com tècnicament, només apte per ciclistes experts que no els importi arrossegar la bicicleta en algun tram llarg de pujada.

Etapa 6 Orlú - Montsegur
Etapa 6 Orlú - Montsegur

57km +2250m -2100m Jornada exigent tant física com tècnicament, només apte per ciclistes experts que no els importi arrossegar la bicicleta en algun tram llarg de pujada. Recorregut més físic que tècnic, amb dues llargues ascensions i un descens des del Roc de Quercourt fins a Montaillou que ens farà acabar el dia amb molt bon regust de boca. Passarem també per les Gorges de la Frau, que ens meravellaran.

Etapa 7 Montségur - Foix
Etapa 7 Montségur - Foix

37km +1100m -1600m Jornada final que serà un autèntic regal per a aquells ciclistes més preparats i tècnics, amb la visita opcional al castell de Roquefixade. 

Inclou/No inclou

 • 7 nits en Mitja Pensió en allotjaments seleccionats.
 • Briefing inicial.
 • Forfet de ruta: mallot, bidó, tracks (sencer i per etapes).
 • Tot allò no descrit anteriorment.
 • Trasllat d'equipatges (sota comanda).
 • Assegurança de viatge i anul·lació.

Ubicació del tour

des de €0,00

Consulta

També et pot interessar