from €725,00
Consulta

Camí dels Bons Homes Complet

0/5
Durada

10 dies i 9 nits

Tipus de tour

Tour diari

Grup

8 people

Idiomes

___

Resum

El Camí dels Bons Homes és una ruta única que travessa els Pirineus i que va ser utilitzada per la mítica comunitat dels càtars en la seva fugida de la Inquisició. El camí surt de Foix (Arieja, França) i arriba a Berga, encara que també us donem l’opció de realitzar-la en sentit contrari.

Una de les més emblemàtiques rutes de senderisme per Catalunya.

Es tracta d’una ruta on els combinareu etapes dures i llargues amb altres més lleugeres, incloent vistes espectaculars i cultura arreu del camí. Una oportunitat única de gaudir d’una setmana i mitja d’aventura i natura en estat pur!

*Si vols fer la ruta en habitació individual, ens pots trucar al 938215111 o enviar-nos un mail a info@pedratour.com

Highlights

  • Càtars, història, Berga, Foix, Montségur, Pedraforca.

Itinerari

Mostra tot
Etapa 0: Foix
Etapa 0: Foix

Arribada per compte propi a Foix. Us recomanem la visita del castell. Nit a Foix en concepte de mitja pensió.

Etapa 1: Montségur - Comús
Etapa 1: Montségur - Comús

A l’hora acordada trasllat de Foix a Montsegur, on iniciarem el camí. Distància: 14 km. Pujarem de Montsegur fins al Coll de Liam. Des d’aquí caminarem per l’esquerra del Torrent de Rivels fins a Pélail, des d’on començarem la pujada cap a les Gorges de la Frau. Una pista d’uns 3 km. Ens portarà a Comús. Nit a Comús en concepte de mitja pensió.

Etapa 2: Comús - Ascou
Etapa 2: Comús - Ascou

Distància: 25 km. Sortirem de Comús cap a Montaillou i Coll de Balaguès, passant per la població de Prades. Des de Coll de Balaguès arribarem a Chioula i al Coll d’Ijou, des d’on baixarem fins a Sorgeat i seguirem fins a arribar a Ascou. Nit a Ascou en concepte de mitja pensió.

Etapa 3: Ascou - Mérens-Les-Vals
Etapa 3: Ascou - Mérens-Les-Vals

Distància: 20 km. Des d’Ascou sortirem en direcció a Orgeix i pujarem fins a Coll de Joux. Des d’aquí baixarem en direcció a les bordes de Coual, per després arribar a Mérens. Nit a Mérens-Les-Vals en concepte de mitja pensió.

Etapa 4: Mérens-les-Vals – Porta
Etapa 4: Mérens-les-Vals – Porta

Distància: 21,5 km. Des de Mérens-Les-Vals, passant per l'increïble refugi de les Bésines, arribarem a l’Hospitalet. Pujarem al Col de Puymorens, des d’on baixarem fins a Porta. Nit a Porta en concepte de mitja pensió.

Etapa 5: Porta – Prullans de Cerdanya
Etapa 5: Porta – Prullans de Cerdanya

Distància: 35,5 km. Sortim de Porta en direcció a la Cabana de Campcardós i des d’aquí la ruta ens porta fins al Coll de la Portella Blanca, punt més alt de la travessa. Creuat aquest coll, baixem fins a la Cabana dels Esparvers i continuem fins a una masia anomenada Cal Jan de la Llosa. Seguim camí, tot passant per Coborriu de la Llosa, fins a Prullans de Cerdanya. (Trasllat del Vilar fins a Prullans de Cerdanya, reduint en 10 km la ruta). Nit a Prullans de Cerdanya en concepte de mitja pensió.

Etapa 6: Prullans de Cerdanya – Bagà
Etapa 6: Prullans de Cerdanya – Bagà

Distància: 29 km. Sortim de Prullans de Cerdanya fins arribar a Coborriu. Des d’aquí podem arribar al Refugi Cortals de l’Ingla seguint el GR 107 per la pista de l’Ingla, obligatòria pel pas de cavalls i BTT, o agafant la variant GR 107-4, més directa i que va pel sender. Des de Cortals de l’Ingla pujarem fins al Coll de Pendís, des d’on baixarem fins a Bagà. Nit a Bagà en concepte de mitja pensió.

Etapa 7: Bagà – Gósol
Etapa 7: Bagà – Gósol

Distància: 26 km. De Bagà pujarem al Coll de la Bena i després al Coll de Bauma. Seguirem fins a Gósol, tot passant pel Coll de Torn i el Collell. Nit a Gósol en concepte de mitja pensió.

Etapa 8: Gósol – Peguera
Etapa 8: Gósol – Peguera

Distància: 21,5 km. Sortirem de Gósol cap a Sorribes i l’Espà fins arribar al Molí de Feners. Des d’aquest Molí continuarem pel GR cap al Coll del Portet. Passarem pel Ferrús i la Font de la Bruixa per arribar finalment a Peguera. Nit a Peguera en concepte de mitja pensió.

Etapa 9: Peguera – Berga
Etapa 9: Peguera – Berga

Distància: 15 km. De Peguera arribarem a Berga passant per Espinalbet i pel Santuari de Queralt, on acaba el Camí dels Bons Homes. Des de Queralt baixarem a Berga seguint el PR C-73 (sender marcat amb senyals blancs i grocs). Arribada a Berga i fi de l'aventura (última nit contractable a l'apartat "extres")

Inclou/No inclou

  • 9 nits d’allotjament en concepte de Mitja Pensió.
  • Trasllat de Foix a Montsegur.
  • Trasllat del Vilar a a Prullans
  • Dossier de ruta “El Camí dels Bons Homes”.
  • Forfet de travessa (samarreta, mapa, tracks i carnet de ruta).
  • Assistència telefònica 24 hores.
  • Tot allò NO DESCRIT en l’apartat “aquest paquet inclou”.
  • Assegurança de viatge i cancel·lació (contractable a l'apartat d'extres).
  • Transport d’equipatges (contractable a l'apartat d'extres).

Ubicació del tour

des de €725,00

Consulta

També et pot interessar