from €560,00
Consulta

Camí Oliba, de Vic a St Joan de les Abadesses

0/5
Durada

7 dies i 6 nits

Tipus de tour

Tour diari

Grup

8 people

Idiomes

___

Resum

Camí Oliba

El Camí del Bisbe i Abat Oliba és una ruta d’art romànic que uneix les comarques del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor la vida i història d’aquest personatge.

De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins a dia d’avui, la més estesa és, sense cap mena de dubte, el romànic. Les comarques del Bages, d’Osona i del Ripollès són la mostra més fidedigna d’aquest vast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil. L’art romànic ens uneix i dóna sentit a aquest projecte.

L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.

Highlights

  • Art romànic, Abat Oliba, Monestir de Ripoll, Castell de Montesquieu, Cingles de Tavertet.

Itinerari

Mostra tot
Etapa 0: Vic
Etapa 0: Vic

Arribada a Vic per compte propi, sopar i allotjament.

Etapa 1: Vic – Sant Pere de Casserres
Etapa 1: Vic – Sant Pere de Casserres

Durada aproximada: 5:30 hores. Distància: 22,22 km. Esmorzar i sortida. Primera etapa que començarem anant de la contemporània ciutat de Vic al poble de Verdaguer, una etapa carregada d’història, on un hi veu la transició del mon urbà al món rural de les masies, antics molins i conreus. Continuarem de Folgueroles a Casserres, un clàssic a la comarca, i despunta per la seva qualitat cultural. Descobrim el territori Verdaguerià en combinació amb una increïble riquesa arquitectònica de masies i ermites romàniques, fins a culminar en el propi monestir de Sant Pere de Casserres, joia del romànic català. Pel camí, no val a menysprear la visita a Savassona on hi trobarem, a part d’escaladors joves i valents, tombes antropomorfes, petròglif ibèrics i unes vistes dels Pirineus, de la plana de Vic i del Collsacabra, gairebé de postal. Aquesta, és doncs una etapa per a assaborir la història i la cultura de la Plana i gaudir al mateix temps dels paisatges i tradicions de pagès. Arribada a Sant Pere de Casserres. Sopar i allotjament.

Etapa 2: Sant Pere de Casserres – Tavertet
Etapa 2: Sant Pere de Casserres – Tavertet

Durada aproximada: 4:50 hores. Distància: 19,38 km. L’etapa de Sant Pere de Casserres a Vilanova de Sau, és una etapa sincerament bella. La bellesa i espectacularitat dels paisatges que d’ara endavant acompanyaran el camí per la zona de Sau i el Collsacabra, captiva íntimament. És una etapa amb un bon desnivell, de pujada suau i descens vertical, però amb l’afegit del cingle en estat pur. El recorregut transcorre per camins antics que desprenen un sentiment de territori, de cultura i de permanència. La ruta de Vilanova de Sau a Tavertet, és d’una bellesa extraordinària, ja que combina dues formes d’admirar un paisatge molt especial. D’una banda en creuar la vall ens sorprendrà la visió de la gran cinglera que separa el Collsacabra de les Guilleries com si d’un gran monument natural es tractés. De l’altre, després d’una ascensió per la cinglera del tot muntanyenca, admirarem la vall i el pantà de Sau enclavats en el melic de la contrada des del cim del monument mateix. Per acabar, Tavertet no deixarà a ningú indiferent… Arribada, sopar i allotjament.

Etapa 3: Tavertet – Sant Pere de Torelló
Etapa 3: Tavertet – Sant Pere de Torelló

Durada aproximada: 8 hores. Distància: 27,41 km. L’etapa que uneix Tavertet amb el poblet de l’Esquirol, és d’una bellesa extraordinària. La ruta transcorre al llarg de les cingleres del Collsacabra oferint unes vistes espectaculars del Massís del Montseny i sobretot de les Guilleries. En dies de bonança, o després d’una ventada, podreu observar el mar des del mirador de Pla Boixer. La zona és freqüentada pels rapinyaires i també és possible que trobeu vaques pasturant als prats. Un cop deixem la cinglera enfilem fagedes amunt fins al poblet de Cantonigròs, conegut pels seus productes locals. La baixada fins a l’Esquirol transcorre tot seguint el curs de la Gorga, sinuosa i aèria en alguns trams, on podrem visitar el fabulós salt d’aigua de La Foradada. Creuarem rius i rierols fins a arribar a Sant Pere de Torelló capital comarcal de la torneria, abans artesanal i avui més industrialitzada. Arribada, sopar i allotjament.

Etapa 4: Sant Pere de Torelló – Santa Maria de Besora
Etapa 4: Sant Pere de Torelló – Santa Maria de Besora

Durada aproximada: 3 hores. Distància: 11,51 km. Aquesta etapa és una etapa muntanyesa, de molt desnivell tant de pujada com de baixada. La pujada al Santuari de Bellmunt és tot un clàssic, tant per la bellesa del paisatge i el seu sender primer carener i llavors enfiladís. Les vistes que ofereix la seva alçària son absolutament privilegiades, Montserrat, Turó de l’home, Puigmal, la plana de Vic sota un mar de boira a l’hivern… La baixada cap al Bisaura, territori molt especial, és per una baga estupenda amb un bell salt d’aigua a la fi. Què més podem esperar? Sopar i allotjament.

Etapa 5: Santa Maria de Besora – Ripoll
Etapa 5: Santa Maria de Besora – Ripoll

Durada aproximada: 6:30 hores. Distància: 24,82 km. El tram que uneix Santa Maria de Besora amb la Farga de Bebié, és un tram curt de no massa dificultat i amb el descens com a protagonista, car anem a retrobar el Ter. La bellesa d’aquesta etapa la localitzem en la troballa dels castells, primer el castell de Besora, data del s.IX i malauradament en ruïnes, acompanyat de l’església romànica de Santa Maria. De la colònia tèxtil de la Farga de Bebié a la Comtal Vila de Ripoll, bressol de la Catalunya d’interior. Un camí sense embuts que uneix dues comarques veïnes agermanades pel riu Ter. Al seu pas, ens obre camí per entre la serra dels Bufadors i la serra de Sovelles, dos paratges rovelloners d’encara autèntica tradició de pagès. Una excursió complerta que ens brinda un final d’etapa exquisit, el monestir de Santa Maria de Ripoll. Sopar i allotjament.

Etapa 6: Ripoll – Sant Joan de les Abadesses
Etapa 6: Ripoll – Sant Joan de les Abadesses

Durada aproximada: 2:30 hores. Distància: 9,84 km. L’etapa de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, tot i que planera i de poc esforç és una etapa tàctica. Entre els dos principals nuclis de població de la zona, la relació sempre ha estat un vincle estret marcat per la proximitat, pel riu i per la calidesa de la seva cultura i les seves gents. La vida prop del riu ha desenvolupat en una arquitectura pròpia del Ripollès en el seu pas per la primera indústria. Arribada a Sant joan i fi de ruta. Nit opcional.

Inclou/No inclou

  • 6 nits en concepte de Mitja Pensió.
  • 1 nit a Vic en concepte d'allotjament i esmorzar.
  • Forfet de ruta: roadbook, tracks, targeta de pas, samarreta i bossa del Camí Oliba.
  • Assistència telefònica 24 hores.
  • Tot allò no esmentat anteriorment.
  • Assegurança de viatge i anul·lació (contractable a l'apartat d'extres).
  • Trasllat d'equipatges (contractable a l'apartat d'extres).

Ubicació del tour

des de €560,00

Consulta

També et pot interessar