from €0,00
Reserva ara

Camí dels Bons Homes en 10 dies

0/5
Durada

10 dies i 9 nits

Tipus de tour

Tour diari

Grup

8 people

Idiomes

___

Resum

Camí dels Bons Homes en 10 dies?

El Camí dels Bons Homes en 10 dies és una de les rutes més espectaculars de senderisme per Catalunya,  és una ruta única que travessa els Pirineus i que va ser utilitzada per la mítica comunitat dels càtars en la seva fugida de la Inquisició. El camí surt de Foix (França) i arriba a Berga, encara que també us donem l’opció de realitzar-la en sentit contrari.

Es tracta d’una ruta on combinareu etapes dures i llargues amb altres més lleugeres, incloent vistes espectaculars i cultura arreu del camí. Una oportunitat única de gaudir d’uns dies d’aventura i natura en estat pur!

Des del segle X fins al segle XIV es va expandir per tota la zona d’Occitània (sud de la França acutal), una creença religiosa herètica, anomenada catarisme.

Els càtars, també anomenats bons homes o perfectes, eren homes i dones del rígida moral, que rebutjaven tota riquesa, que no creien en l’Antic Testament i que repudiaven l’església catòlica i el sistema feudal els nobles del moment.

Per tot això, els bons homes i bones dones foren considerats heretges per part de l’església catòlica, la qual, amb l’ajuda del rei de França i de la noblesa francesa, inicià la seva persecució i extermini.

Hi ha qui diu que darrera la persecució càtara hi havia una maniobra política i econòmica per part de la monarquia francesa i de l’església de Roma per acabar amb el poder dels rics nobles occitans (com els comtes de Tolosa, compromesos amb el catarisme, la fortuna del quals podia comparar-se amb la del rei de França).

Fossin quins fossin els motius, el fet és que la croada i la Inquisició van perseguir intensament el catarisme, fins a que al cap de tres segles de vida clandestina, els seguidors càtars van gairebé desaparèixer d’Occitània.

Un dels últims punts de resistència càtars fou el castell de Montsegur, que va patir una gran derrota l’any 1244 en la qual centenars de persones preferiren morir cremades abans que lliurar-se als vencedors.

Després de la desfeta de Montsegur i durant la resta dels segles XIII i XIV, els càtars que quedaren emprengueren una migració cap a terres catalanes tot travessant els Pirineus per anar a refugiar-se a casa de nobles catalans que els acolliren.

Alguns dels punts coneguts que van rebre un flux important de bons homes per establir-s’hi foren els terres dels senyors de Bretós (Berga), dels Pinós (Bagà i Gósol), de la família Castellbò (Casetllbò) o dels senyors de Josa (Josa de Cadí).

Partint d’aquest context històric va sorgir el Camí dels Bons Homes, que rememora les rutes de migració dels càtars o bons homes fugitius. Així doncs, el Camí dels Bons Homes és un itinerari entre els Castell de Montsegur (Ariège, França) i el Santuari de Queralt (Berga, Berguedà) que creua pobles amb una vinculació històrica amb el catarisme, tot travessant el departament francès de l’Arieja i les comarques catalanes de la Cerdanya i el Berguedà.

En aquest paquet us proposem fer la part catalana de la travessa, de Porta a Berga.

Et donem  alguns consells per preparar-te  i gaudir del Camí dels Bons Homes tal i com recomana el Consell Regulador del Camí:

 •  Matina, així aniràs més fresquet i aprofitaràs el dia
 • Porta aigua, snacks i protegeix-te el cap del sol directe sobretot a l’estiu
 • Porta calçat còmode i adient per fer una ruta de muntanya
 • Porta una motxilla petita, poc pesada.
 • Informa’t bé del que faràs, porta sempre cartografia i segueix la senyalització (els mòbil poden fallar si no hi ha cobertura)
 • El temps pot canviar a la muntanya, porta algun capa prima d’abric i un impermeable per la pluja. Informa’t abans del temps!!
 • Si es probable que estiguis fora al vespre, porta una llanterna per si es fa fosc.

Es tracta d’una ruta on els combinareu etapes dures i llargues amb altres més lleugeres, incloent vistes espectaculars i cultura arreu del camí. Una oportunitat única de gaudir d’una setmana i mitja d’aventura i natura en estat pur!

*Si vols fer la ruta en habitació individual, ens pots trucar al 938215111 o enviar-nos un mail a info@pedratour.com

Highlights

 • Càtars, història, Berga, Foix, Montségur, Pedraforca.

Itinerari

Mostra tot
Etapa 0: Foix
Etapa 0: Foix

Arribada per compte propi a Foix. Us recomanem la visita del castell. Nit a Foix en concepte de mitja pensió.

Etapa 1: Montségur - Comús
Etapa 1: Montségur - Comús

A l’hora acordada trasllat de Foix a Montsegur, on iniciarem el camí. Distància: 14 km. Pujarem de Montsegur fins al Coll de Liam. Des d’aquí caminarem per l’esquerra del Torrent de Rivels fins a Pélail, des d’on començarem la pujada cap a les Gorges de la Frau. Una pista d’uns 3 km. Ens portarà a Comús. Nit a Comús en concepte de mitja pensió.

Etapa 2: Comús - Ascou
Etapa 2: Comús - Ascou

Distància: 25 km. Sortirem de Comús cap a Montaillou i Coll de Balaguès, passant per la població de Prades. Des de Coll de Balaguès arribarem a Chioula i al Coll d’Ijou, des d’on baixarem fins a Sorgeat i seguirem fins a arribar a Ascou. Nit a Ascou en concepte de mitja pensió.

Etapa 3: Ascou - Mérens-Les-Vals
Etapa 3: Ascou - Mérens-Les-Vals

Distància: 20 km. Des d’Ascou sortirem en direcció a Orgeix i pujarem fins a Coll de Joux. Des d’aquí baixarem en direcció a les bordes de Coual, per després arribar a Mérens. Nit a Mérens-Les-Vals en concepte de mitja pensió.

Etapa 4: Mérens-les-Vals – Porta
Etapa 4: Mérens-les-Vals – Porta

Distància: 21,5 km. Des de Mérens-Les-Vals, passant per l'increïble refugi de les Bésines, arribarem a l’Hospitalet. Pujarem al Col de Puymorens, des d’on baixarem fins a Porta. Nit a Porta en concepte de mitja pensió.

Etapa 5: Porta – Prullans de Cerdanya
Etapa 5: Porta – Prullans de Cerdanya

Distància: 35,5 km. Sortim de Porta en direcció a la Cabana de Campcardós i des d’aquí la ruta ens porta fins al Coll de la Portella Blanca, punt més alt de la travessa. Creuat aquest coll, baixem fins a la Cabana dels Esparvers i continuem fins a una masia anomenada Cal Jan de la Llosa. Seguim camí, tot passant per Coborriu de la Llosa, fins a Prullans de Cerdanya. (Trasllat del Vilar fins a Prullans de Cerdanya, reduint en 10 km la ruta). Nit a Prullans de Cerdanya en concepte de mitja pensió.

Etapa 6: Prullans de Cerdanya – Bagà
Etapa 6: Prullans de Cerdanya – Bagà

Distància: 29 km. Sortim de Prullans de Cerdanya fins arribar a Coborriu. Des d’aquí podem arribar al Refugi Cortals de l’Ingla seguint el GR 107 per la pista de l’Ingla, obligatòria pel pas de cavalls i BTT, o agafant la variant GR 107-4, més directa i que va pel sender. Des de Cortals de l’Ingla pujarem fins al Coll de Pendís, des d’on baixarem fins a Bagà. Nit a Bagà en concepte de mitja pensió.

Etapa 7: Bagà – Gósol
Etapa 7: Bagà – Gósol

Distància: 26 km. De Bagà pujarem al Coll de la Bena i després al Coll de Bauma. Seguirem fins a Gósol, tot passant pel Coll de Torn i el Collell. Nit a Gósol en concepte de mitja pensió.

Etapa 8: Gósol – Peguera
Etapa 8: Gósol – Peguera

Distància: 21,5 km. Sortirem de Gósol cap a Sorribes i l’Espà fins arribar al Molí de Feners. Des d’aquest Molí continuarem pel GR cap al Coll del Portet. Passarem pel Ferrús i la Font de la Bruixa per arribar finalment a Peguera. Nit a Peguera en concepte de mitja pensió.

Etapa 9: Peguera – Berga
Etapa 9: Peguera – Berga

Distància: 15 km. De Peguera arribarem a Berga passant per Espinalbet i pel Santuari de Queralt, on acaba el Camí dels Bons Homes. Des de Queralt baixarem a Berga seguint el PR C-73 (sender marcat amb senyals blancs i grocs). Arribada a Berga i fi de l'aventura (última nit contractable a l'apartat "extres")

Inclou/No inclou

 • 9 nits d’allotjament en concepte de Mitja Pensió.
 • Trasllat de Foix a Montsegur.
 • Trasllat del Vilar a a Prullans
 • Dossier de ruta “El Camí dels Bons Homes”.
 • Forfet de travessa (samarreta, mapa, tracks i carnet de ruta).
 • Assistència telefònica 24 hores.
 • Tot allò NO DESCRIT en l’apartat “aquest paquet inclou”.
 • Assegurança de viatge i cancel·lació (contractable a l'apartat d'extres).
 • Transport d’equipatges (contractable a l'apartat d'extres).

Ubicació del tour

des de €0,00

També et pot interessar